NEDEN ”DENEYİM PAYLAŞIMI”DİYORUZ..?
Öncelikle belirtmek isteriz ki,biz sayıları kırka yaklaşan sunumlarımızda ”Eğitim”sözcüğünü kullanmayı pek sevmiyoruz. Çünkü amacımız zaten ömürlerinin büyük bir bölümü çeşitli adlar altında gördükleri eğitim çalışmaları ile geçen katılımcılarımıza sadece otuz beş yılı geçkin meslek(ler) hayatımızda tanıklık ettiklerimizi,bize yaşatılanları ve bizim yaşattıklarımızı anlatarak onlarla maddi-manevi sayısız bedeller ödediğimiz deneyimlerimizi paylaşmak ve iş yaşamlarını sürdürdükleri denizlerin dalgalarına kapılıp Emek Yüklü Gemilerini kayalıklara çarpmalarını engelleyebilmeleri için hepsinin birer gerçek hikayesi olan ipuçlarını paylaşmak. Yani gücümüz ve bilgimiz yettiğince DENİZ FENERLERİ olabilmek. Kısacası her bir Deneyim Paylaşımımız ”DAMDAN DÜŞEN ADAMIN” yolda tanıklık ettiklerine denk geliyor.
Ve yürekten inanıyoruz ki;”HER DEĞER BİN EMEK”
***
VERİMLİ ÇALIŞMA İÇİN MOTİVASYON ÇALIŞMASI
Pek çok firma ve işveren çalışanlarından kesintisiz performans ve sınırsız bir sadakat beklerler ve bazende yine çalışanlarının etten kemikten olduklarını gözardı edip ,ruhsal durumlarının da her türlü gerginliği karşılamak üzere tasarlandığını varsayarak onlardan sonsuz verim umarlar.
Yani çalışan motivasyonunu yok sayarlar.
Elbette günümüzde en güçlü motivasyon kaynağı para ve sosyal güvencedir de,ne var ki umulan verim bunlar asla tek başlarına yeterli değillerdir.
Bu çalışmamız işte nominal güdülemenin ötesinde ki motivasyon öğelerine dair.
Bir başka deyişle, İşletme-kurum vs de çalışan tüm işgörenlerin verimliliklerinin sınırlarını nasıl zorlayacaklarına,işlerinin gerektirdiği süreçlerde nasıl davranmaları gerektiğine,hedeflerine ulaşmalarında kullanacakları yöntemlere,liderlik becerilerini kazanmalarına, yatay ve dikey ilişkileri hangi yöntemlerle dengeleyebileceklerine,içlerinde ki enerjiyi işlerine nasıl yansıtabileceklerine,kısacası kendi güçlerini fark edip, potansiyellerini önce fark etmelerine sonra da o potansiyeli kullanabilmelerine….
VERİMLİ ÇALIŞMA İÇİN MOTİVASYON ÇALIŞMASINDA İRDELEDİĞİMİZ KONU BAŞLIKLARINDAN BAZILARI :
Olgular Ve Algılar
İşletmenin Beklentileri
Çalışanın Beklentileri
İşverenin Beklentileri
Sert Sorular Sert Yanıtlar
Ne Umuyordum Ne Buldum?
Ne İstediğimi Gerçekten Biliyor Muyum?
Bu İş Bana Göre Mi-Ben Bu İşe Göre Miyim?
Kendimi Gerçekten Tanıyor Muyum?
Emekli Olana Kadar Hep Bu İşi Mi Yapacağım?
Kabahat Hep Başkalarında Mı?
Hatalarımın Fakında Mıyım?
Beni Bu Gün Müdür Yapsalar Ne Yaparım?
Supleks Kullanma,
Elini Taşın Altına Koyma
Sorumluluğa Yaklaşım
Diğer Çalışanlarla İletişim
İletişim Zararlıları
Yeri Derecede Donanımlı mıyım?
Yerim Asla Burası Değil
Ben İyiyim Ama Alt Kadrom Yetersiz.
Moralim çok çabuk bozuluyor
Konsantrasyonumu sağlayamıyorum
Ve
Dahası…
UYGULAMALARIMIZIN İŞLEVSEL AYRINTILARINI
SİTEMİZİN ÜST BLOĞUNDA YER ALAN
”UYGULAMA AYRINTILARI”
KATEGORİMİZDEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ